Arama
Arama Sonuçları
Hanönü'de süt toplama merkezi faaliyete geçti!
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Hanönü Bağdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Toplama Merkezi ziyaret etti.
"Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesinde çiftçilere, kışlık sebze üretimi kapsamında 8 ton mor soğan 110 adet sera naylonu, 50 adet 100 metreküp kereste çiftçilere teslim edildi. Yapılan açıklamada; "Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız" denildi.
Taşköprü'de Endüstriyel Kenevir ve Sarımsağın ekim nöbeti...
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Endüstriyel kenevir - Sarımsak Ekim Nöbetinde Yetiştirilen Kenevir ve Sarımsağın Verim ve Kalitesi Üzerine Çinkolu ve Borlu Gübrelemenin Etkileri” isimli çalışması için Taşköprü ilçesinde ekimi yapılan deneme tarlasını ziyaret etti.
Afetzede çiftçiye, İl Müdürü'nden geçmiş olsun ziyareti
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu , Taşköprü İlçesi'nde çıkan yangında 11 buzağısı telef olan ve 10 ton sarımsağı ile römorku yanan çiftçi Mustafa Sarı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
12 bin yıldır genetiği değişmedi! Siyez mercek altında…
İhsangazi ilçesinde 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan coğrafi işaretli siyez, Ordu'dan gelen heyet tarafından mercek altına alındı.
Kastamonu’da Arıcılar için dev hibe desteği
​Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri Alımı" Hibe Sözleşmeleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı.
KDAKP Batı Karadeniz Bölge Toplantısı Sinop'ta yapıldı
​Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından uygulanan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında yürütülen proje çalışmalarının yerinde incelenmesi ve 2024 yılı YÇPB'nin hazırlık çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla Sinop İline bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
Ragbide Türkiye birincisi Kocaeli
Taşköprü Stadı’nda oynanan karşılaşmalarda 14 ilden toplam 18 takım mücadele etti.
HES’lerde sel tespiti yapıldı
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Araç ilçesinde bulunan Araç çayı üzerine kurulu Hidro Elektrik Santrallerini (HES) yerinde inceledi.
‘Çiftçimizin daima yanında olacağız’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü’nün dolu vuran Donalar, Avşar, Karapürçek ve Bey köylerinde üreticilerle bir araya geldi ve tarlalarda incelemede bulundu. Ekmekci açıklamasında; "İlgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmaları başlattı. Ben de sürecin takipçisi olacağım. Üreticilerimize geçmiş olsun. Çiftçimizin daima yanında olacağız" dedi.
Abana'da 19 Mayıs heyecanı
Abana İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.
Hayvan Pazarı açılıyor
Ülkemizde görülen şap hastalığı nedeniyle bir süre önce kapatılan Taşköprü Hayvan Pazarı, Taşköprü İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı ile 28 Nisan 2023 Cuma günü İtibari ile açılıyor.
Seydilerli Yılmaz, Muay-Thai’de Avrupa ikincisi oldu
Çocuklar, Gençler ve U-23 Ümitler Muay-Thai Avrupa Şampiyonası 21-28 tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi.
2,5 saatte binden fazla ürün satıldı
Cide ilçesinde kamu kurumları ve tüm ilçe halkının katılımıyla düzenlenen yardım panayırında 2,5 saatte binden fazla ürün satıldı. Elde edilen 50 bin liralık gelir ise deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD’ın yardım hesabına aktarıldı.
Daday HEM’den eşofman desteği
Daday İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaşanan deprem felaketi sonucu yaraları birlikte sarmak adına katkıda bulunmak için depremzede çocuklara eşofman takımı üretimi yaparak destek verdi.
Kastamonu Tarım personeli Elbistan’da
Kastamonu’dan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyon ekibi, ilçedeki çalışmalarına başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli personellerinden oluşan ekip çadır kurulumu, hasar tespit çalışmaları ile çadır dağıtımı noktasında görev yapıyor.
Kaymakam Yıldırım’dan Asrak’a ziyaret
Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak'ı ziyaret etti.
Çetmili çiftçilere eğitim toplantısı
Taşköprü ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kastamonu Köy Kalkınma ve Tarımsal Amaçlı Diğer Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) ile ortaklaşa çiftçi toplantısı gerçekleştirildi.
Abana, yeni şehir stadına kavuştu
Abana yeni stadına kavuştu. 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi dolayısıyla kullanılamaz hale gelen Abana Şehir Stadyumu yeniden yapılarak, ilçe halkının kullanımına açıldı. Abana Belediyesi tarafından yapılan duyuruda; “Yeniden çocuk sesleriyle canlanan ve eski günlerine kavuşan şehir stadyumunda Abana Gençler Birliği Spor Kulübümüzün altyapı takımları da idmanlarına başladı” denildi.
“Sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız”
Meslek kanununda toplu sözleşme taleplerinin esas alınmasını isteyen TEÇ-SEN Kastamonu Şubesi üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklaması TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu;“Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dilekçelerle anlattık! Eylemlerle anlattık! Basın açıklamaları ile anlattık!Lakin hiç kimse de çözüm için elini taşın altına koymadı, koyamadı. Şimdi ise eğitim çalışanları olarak sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız” ifadelerine yer verdi
“Kadın çiftçilerimizin değerini biliyoruz”
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mürver Yetiştiriciliği ve Mürver Ürünlerinin Değerlendirilmesi Projesi” bünyesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan Protokol kapsamında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Daday Fidanlık Şefliğinde Daday Halk Eğitim Merkezi ile "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kursu" düzenlendi. Bu kursun sertifika dağıtımında kadın çiftçilerle bir araya gelinerek 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar günü kutlandı. İl Müdürüğü’nden yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz olarak kadın çiftçilerimizin değerini biliyor yapmış olduğumuz etkinliklerde onlara kendi değerlerini hatırlatmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.
‘Engelli dostu şehir’ için iki adım daha…
Kastamonu Valiliği’nde, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Taşköprü SGK İlçe Müdürlüğü ‘erişilebilirlik belgesi’ takdim programı gerçekleştirildi. Vali Avni Çakır, programda yaptığı açıklamada, belgenin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek; “Hizmet verdiğimiz tüm binalarda her türlü imkanlara hareketlerinde kısıtlama olan vatandaşlarımızın da rahatlıkla ulaşabilmesini sağlayan düzenlemelerin sağlanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız böyle bir belge veriyor. Biz de valilik olarak ilk fırsatta bu belgeyi almak istiyoruz. Kastamonu’nun engelli dostu bir şehir olması noktasında bu tip çalışmalar oldukça önemli” diye konuştu.
Tüm memurlara 600 puan artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası 3600 ek gösterge konusunda detayları açıklayarak; “Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır” dedi.
Katil arılara karşı laboratuvarda üretilen böcekler doğaya bırakıldı
Karadeniz Bölgesinde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler doğaya bırakıldı.
Gençlik Haftası etkinlikleri başladı
15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Gençlik Haftası Çelenk Sunma Töreni Yapıldı.
Devrekani'de çiftçi bilinçleniyor
Devrekani ilçesinde, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere Meyve Ağaçlarında budama ve aşılama eğitimi verildi.
Selzede çiftçilere fidan desteği
Devrekani İlçesine bağlı 11 köyde yaşanan sel felaketi sonucu zarar gören 42 üreticinin tarımsal üretimlerine devam edebilmesine katkı sağlamak amacıyla, Devrekani Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 4 bin adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.
Selzede çiftçilere tohum desteği
11 Ağustos tarihinde, Kastamonu genelinde meydana gelen selden etkilenen çiftçilerin yem bitkisi üretimlerinin sürdürülebilmesi için toplamda 500 kilogram fiğ tohumu, 500 kilogram macar fiği tohumu, 750 kilogram yonca tohumu ve 60 torba silajlık mısır tohumu yüzde 100 hibeli olarak çiftçilere dağıtımı yapıldı.
Hentbol mücadeleleri nefes kesti
Cumhuriyetimizin ilanının 98'nci yıl dönümünü dolayısıyla Kastamonu'da Cumhuriyet Kupası Hentbol Turnuvası düzenlendi
Taşköprüspor, TVF Spor Lisesi’ne mağlup: 3-1
Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden Acacia Maden Taşköprüspor, TVF Spor Lisesi takımına 3-1'lik setlerle mağlup oldu